Knoflooksaus maken yoghurt

Knoflooksaus kunt u kant en klaar in vele varianten kopen in de supermarkt

Maar zelf maken is veel lekkerder en nog een leuke bezigheid ook. De meeste van ons kennen knoflooksaus van de shoarma tent of het saus flesje bij de bbq. Het is ook niet voor niks een veel gebruikt sausje. Een lekkere variant op de standaard knoflooksaus is knoflooksaus met yoghurt. De knoflooksaus met yoghurt heeft iets weg van de wel bekende traditionele Griekse tzatziki saus. Het grote verschil zit hem in de komkommer en Griekse yoghurt als ingrediƫnt.

Welke ingrediƫnten heb ik nodig?

Knoflooksaus maken met yoghurt heeft u nodig. Mayonaise, (volle mayonaise of half volle) verse knoflook, (is in iedere supermarkt verkrijgbaar) magere yoghurt, zout en peper en peterselie of bieslook. Bieslook is iets sterker van smaak.

Het maken van de knoflooksaus met yoghurt

Neem 5 eetlepels mayonaise doe deze in een ruime meng kom. Snij 4 teentjes knoflook klein op een snijplankje of gebruik een speciale knoflookpers. Snij of knip de peterselie klein voeg deze aan de mayonaise toe samen met de knoflook en een kwart liter magere yoghurt. Wat peper en zout naar smaak en klaar is je frisse knoflook yoghurt saus.